Castle Nathria: Shriekwing Raid Rehberi

Shriekwing, Castle Nathria‘nın ilk bossudur. Shriekwing‘i yendikten sonra oyuncular, Huntsman Altimor, Sun King’s Salvation veya Artificer Xy’mox karşılaşmalarını seçebilirler. Boss ile alakalı videolar yazının altındadır.


Shriekwing Raid Rehberi


Faz 1

  • Earsplitting Shriek kullanıldığında tüm oyuncular aynı sütunun arkasına saklanmalıdır. Bu yetenek sonlandığında, oyuncular yere Sanguine Ichor bırakırlar.
  • Echolocation ile işaretlendiğinde odanın kenarına gidin ve takım arkadaşlarınızdan ayrı durmaya çalışın.
  • Tanklar, Exsanguinating Bite için hasar azaltan yeteneklerini kullanmalıdır. Hasar azaltan yetenekleri bittiğinde veya boss 2. kere Exsanguinating Bite kullanmadan bossu değişmelilerdir.
  • Boss, raide Wave of Blood uyguladığında, healerlar baskını sağlıklı tutmalıdır.
  • Echoing Screech‘i açık bir alana doğru attırmaya çalışın ve ardından bossun fırlattığı sonik halkalardan kaçın. (Heroic)

Faz 2

  • Her zaman bosstan 13+ metre uzakta durun.
  • Odanın etrafında dolaşan sonik halkalardan kaçının.
  • Earsplitting Shriek‘i kullandığında boss ile aranızda bir görüş hattı oluşturmak için sütunları kullanın.

Shriekwing Ekstra Mekanikler


Echoing Screech – Heroic

Heroic zorlukta, her aşamada iki kez, Shriekwing rastgele ve tank olmayan bir oyuncuya Echoing Screech kullanacaktır.

  • Uzun bir cast sürecinden sonra, boss “gözyaşı damlası” şeklinde birkaç ses halkası yayacaktır.
  • Bu sonik halkalar, alanın etrafında dolanacak, duvarlardan sekecek ve yaklaşık 15 saniye sonra yok olacaktır.
  • Ses çemberi ile temas eden herhangi bir oyuncu, 2 saniye boyunca dehşete (Fear) düşecek ve 5 saniye sonra bulunduğu konumda Descent ile işaretlenecektir.
  • Bu mekanik çeşitli şekillerde halledilebilir, fakat en basit olanı, aşağıda bulunan harita-1 diyagramında gösterilen konumda durmasıdır.
  • Oyuncu kadrosu Echoing Screech başlar başlamaz, bossun etrafında hareket edebilir ve bu hareket oyuncuların Echoing Screech‘ten kaçmasını sağlayacaktır.
  • Bu, herhangi bir oyuncunun bir Echoing Screech tarafından vurulma olasılığını en aza indirir.
  • Alternatif olarak, oyuncular herhangi bir yönde hareket edebilir ve etrafta halkalardan kaçmak için ellerinden gelenin en iyisini yapabilirler.
Harita-1

Dip Not: Eğer healerlarınız rahatsa, ikinci Sanguine Ichor havuzlarını da ilk havuzların yerleştirildiği yerin üstüne yerleştirebilirsiniz. Bu odayı daha da temiz tutmanızı sağlayacaktır.


The Blood Lantern – Mythic

Mythic zorlukta, oyuncular boss alanında bir adet Blood Lantern (Fener) bulacaklardır.

  • Bu fener, oyunculara 4 yard yakınındayken, 8 saniyelik Bloodlight debuff’ını periyodik olarak uygulayacaktır.
  • Bloodlight oyunculara orta düzeyde hasar verir ve oyuncuların Echoing Screech ve Echoing Sonar sırasında ortaya çıkan ses halkalarını görmelerini sağlar.
  • Bloodlight debuff’ı olmadan, ses halkaları Mythic zorlukta tamamen görünmezdir.
  • Bloodlight debuff’ı üst üste biner. Bu üst üste binme sadece oyuncunun aldığı hasarı artırır, bu nedenle herkes Bloodlight birikmesini makul seviyelerde tutmaya çalışmalıdır (ideal olarak bu sayı 5’in altıdır.).
  • Echoing Screech birinci faz sırasında her kullanıldığında, tek bir oyuncu (bu ideal olarak mobil bir menzilli oyuncudur) feneri almalı ve herkesin sonik halkaları görebilmesi sağlamak için tüm raide Bloodlight güçsüzleştirmesini uygulamalıdır.
  • 1. faz sona erdiğinde ses halkaları yok olacaktır. Feneri kullanan oyuncu, raide fazladan Bloodlight yığınlarını vermekten kaçınmak için feneri yakındaki bir hedef konuma fırlatmalıdır.
  • 2. faz sırasında tüm oyuncuların sonik halkalardan kaçmasına olanak tanıyan Bloodlight yığınlarına kolay erişim sağlaması önemlidir, bu yüzden raid tek bir birim olarak hareket etmelidir.
    • Bu fazda oyuncularınBloodlight yığınlarını çok kısa bir süre için düşürme fırsatına sahip olmalarını sağlamanız gerekecektir. Aksi takdirde healerlarınız büyük olasılıkla raidi hayatta tutamayacaklardır.

Dip Not: Eğer fener taşıyıcısı, Descent tarafından hasar alırsa fener kırılır. Bu noktadan sonra feneri geri almanın tek yolu wipe’tır.

Shriekwing Videoları


Fatboss


Hazelnutty


ReadyCheckPull


One thought on “Castle Nathria: Shriekwing Raid Rehberi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *