Shadowlands: PvP Eşyaları ve PvP Eşya Satıcıları Geri Dönüyor!

Shadowlands: PvP Eşyaları ve PvP Eşya Satıcıları Geri Dönüyor! Blizzard çok yakın bir zamanda Conquest puanlarının ve Pvp satıcılarının Shadowlands ile birlikte döneceğini açıklamıştı. Gelin birlikte 7.0.3’le kaldırılan bu sistemin eskiden nasıl çalıştığına bakalım.


Kesinleşenler

  • Conquest Puanları item almak için kullanılacak bir kur biçimidir.
  • PvP ekipmanları Shadowlands‘de nötr bir kamp olan Oribos’ta satılacak.
  • Conquest Puanları, Rise of Azshara‘daki Benthic Armor‘lara benzer bir şekilde yükseltilebilecek.

Eski Conquest Puanları

Conquest puanları 7.0.3 güncellemesinden önce farklı bir şekilde çalışıyordu. Conquest Puanları aynı PvE’deki Valor Puanları gibi çalışıyordu. O dönemlerde aynı zamanda Honour puanları da sizin basit item almanızı sağlıyordu. Bu dönemde Conquest Puanları ise daha kaliteli PvP itemlarınızı almanızı sağlıyordu.

Conquest Puanları, 2v2, 3v3 veya RBG içerisinde bitirdiğiniz rütbenize göre haftalık olarak değişken bir şekilde kazanılabiliyordu.


Conquest Puanı Nasıl Kazanılıyordu?

  • Kazanılan her arena maçından 180 puan
  • Kazanılan her RBG’den 400 puan, RBG’yi kaybettiğinizde ise 200 puan
  • “Random Battleground” ile girdiğiniz ve kazandığınız ilk maçtan 150 puan, daha sonrasında kazandıklarınızdan ise 75 puan
  • En son yamada Isle of Thunder içerisinde bitirdiğiniz her PvP görevi için 50 puan kazanılıyordu.

Haftalık Olarak RBG ve Arena’dan Kaç Conquest Puanı Geliyordu?

RatingHaftalık Conquest
1,5001,343
1,8001,940
2,1002,533
2,4002,849
2,7002,849
3,0003,000

Eski Sistemde Conquest Puanlarıyla Ne Alınabiliyordu?

Shadowlands: "PvP Item Currencies" ve "PvP Item Vendors"

EkipmanGerekli SıralamaFiyatı (Conquest)
Head2,200
Neck1,250
Shoulders1,650
Back1,250
Torso2,200
Cuffs1,250
Hands1,650
Cut1,650
Legs2,200
Feet1,650
Fingers1,250
Jewelry1,650
Wand, Relic2,200700
Main Hand2,2002,450
Off-Hand2,200950
Two-handed weapon, Bow, Crossbow, Rifle2,2003,400
Gems750

Conquest Puan Sistemi Neden Geri Geliyor?


Bu sistemin kaldırılmasında “Casual” olarak tabir edilen oyuncuların etkisi büyük olmuştu. Daha güçlü envantere PvP sıralama sınırı yüzünden erişemeyen oyuncular, oyunun adil olmadığından bahsetmişti. Blizzard ise o dönem bu sıralama sınırını kaldırmıştı. Bu sistem muhtemelen World of Warcraft içerisinde bulunan en popüler sistemlerden biriydi.

Her ne kadar sistemin kendi içerisinde sıkıntıları olsaydı da, bu sistem hem kullanışlı hem de adildi. Bu sistem aynı zamanda PvP oyuncularının, PvE kısmını oynama zorunluluğunu ortadan kaldırmıştı. Daha sonrasında Blizzard bu sistemi PvP ve PvE ekipmanları arasındaki farkı ortadan kaldırdığı zaman herkesin kolayca PvE ekipmanına ulaşmasını engellemek için kaldırmıştı.

Son dönemlerde E-spor’un büyümesi ve Blizzard’ın son dönemde oyuncuların geri bildirimlerine verdiği önemle bu sistem tamamiyle geri dönecek. Bu sistemin geri dönmesiyle hem PvP oyuncularının oyuna geri dönmesi sağlanacak, hem de E-spor için çok daha adil bir ortam oluşturulmuş olacak. Bakalım bu yeniden gelecek olan sistem ne sunacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir