Raider.IO Nedir ve Skorunuzu Nasıl Yükseltebilirsiniz?

Raider.io Nedir?

Raider.io aslında Armory’e benzeyen bir web sitesidir. Armory’de WoW’un oyundaki bütün karakterlerin ne giydiğinden, altlarına ve karakterlerinin yaptıklarına kadar bir çok şeyin paylaşıldığı bir ortamdır. Raider.io’da armory gibi WoW’da bulunan oyuncuların Mythic+’lardaki performansını paylaştıkları ve sistemin oyunculara başarılarına göre bir puan adadığı alandır. Raider.io Skorunuz, belirtilen zaman içinde yaptığınız en yüksek tamamlanmış anahtarlardan hesaplanır. Tamamladığınız zindanların toplam puanı, toplam Raider.io puanınızdır.

Raider.io Nerde Kullanılır?

Raider.io çoğunlukla ortalama üstü anahtarlarda kullanılır. Çoğu parti sahibi kendi anahtarlarını yükseltmek istediği için partisine alacağı oyuncuların geçmişlerini görmek ister. Raider.io skoruda bu geçmişi görmesine olanak sağlar. Her ne kadar aslında oyunu nasıl oynadığınızla ilgili bir fikir vermesede komünitenin çoğunluğu bu skoru oyunculukla ilişkilendirir.

Raider.io Skoru Nasıl Arttırılır?

Öncelikle şunu belirtelim bahsedeceğimiz şeyler 5 oyuncusu olmayan arkadaş grupları için geçerlidir. Eğer hali hazırda Mythic+ yapmak isteyen 5 arkadaşınız varsa, onlarla haftalık olarak paylaştığımız en optimize Mythic+ yolları ve taktikleri takip ederek, skorunuzu yükseltebilirsiniz.

Looking For Group (Grup Arama Sistemi)

WoW’da çıktığı ilk günden beri bir çok oyuncunun kullandığı LFG sistemi, aslında Mythic+’lar içinde bir madendir. Anahtarlara oyuncu arayan çoğu parti lideri, partilerini LFG’de paylaşır. Aslında LFG uzun vadede iyi bir sistem değildir fakat kendinizi kanıtlamanız ve puan toplayabilmeniz için biçilmiş kaftandır. Şunu unutmayın eğer 20 civarı keyler yapmak istiyorsanız, maalesef oyunda bazı Class’lar, diğer Class’lara göre Mythic+’lar için daha uygun. Eğer oyunun bu yönünü rekabetçi oynamayı düşünüyorsanız, o ek paketteki en iyi Class’ı seçmeye çalışın.

Öncelikle bir LFG grubuna girdiğiniz zaman, gideceğiniz yolu ve o haftanın Affix’ini bildiğinize emin olun. Öncelikli olarak girdiğiniz anahtarı zamanında bitirmeye odaklanın, sonrasında ise etrafınızdaki oyuncuların iyi veya kötü olduğunu anlamaya çalışın. İyi olduğunuz oyuncularla iletişim kurun ve onları friend listinize ekleyin.

Network (Ağ Oluşturma)

Dünyada her işte olduğu gibi, WoW’da da başarılı olmak istiyorsanız iyi bir Network’e sahip olmalısınız. Eğer yeteri kadar LFG’de vakit geçirirseniz, zaten belirli bir süreden sonra kendi beğendiğiniz oyuncularla bunu yapmaya başlayacaksınız. Kendinize iyi bir ağ oluşturduktan sonra eğer lisanınız konuşmak içinde yeterliyse bir discord kanalı kurmayı da düşünebilirsiniz.

Eğer kendi ağınızı kurduysanız ve artık iyi oyunculara erişiminiz varsa kendi anahtarlarınızı kurmaya başlayın. Anahtarlarınızı kuruyorken belirli bir seviye kadar Class ayırmaksın anahtarınızı yükseltebilirsiniz. Ne zaman zorlanmaya başlarsanızda artık Network’ünüzde bulunan ve Class olarak daha uygun insanlarla iletişime geçmeye başlayın.

Eğer LFG sistemini kullanacaksanız tanımadığınız insanlar ile anahtarlarınızı yapmaya başlayacaksınız. Bu süreçte insanların sizi kötü hatırlamaması, kendi Network’lerine dahil etmeyi düşünmesi için davranışlarınıza dikkat edin. Kimse oyunu, Toxic olarak tabir edilen ve insanlara küfür eden, laf atan veya sinirlendiren oyuncularla oynamak istemez.